Tapet în stil vintage

Stilul vintage este potrivit pentru persoanele nostalgice, pasionate de povești, dar în același timp îndrăznețe. Acesta se remarcă prin elemente care îmbie la visare, te transpune în trecut și te încântă cu eleganța și grandoarea acelor vremuri. Nu este de mirare că în proiectele actuale de design interior sunt integrate tot mai des și tot mai multe piese vintage.


Dintre toate, tapetul este elementul cheie pentru realizarea unui decor autentic și de impact. Tapetul în stil vintage se impune prin textură și culoare și aduce un strop de eleganță încăperii. Modelele de tapet sunt cu adevărat unice, îmbinând natura cu arhitectura și cultura secolului trecut. Cu toate acestea, se adaptează ușor trendurilor din prezent, oferind un aer atemporal spațiului.

Ce design este potrivit pentru tapetul în stil vintage?

Tapetul în stil vintage este o metodă de a capta timpul în opere de artă. Cu originile în secolul trecut, acest model este unul cu totul deosebit și poate scoate din anonimat orice încăpere.

De cele mai multe ori, acest model de tapet este folosit cu precădere în realizarea designului în stil vintage. Cu toate acestea, nu sunt excluse și alte posibilități. Iată câteva idei de design în care poți integra tapetul în stil vintage:

  • Design modern. Deși pare o contradicție să alături aceste două stiluri, te asigurăm că rezultatul final te va impresiona. Folosește acest tapet pentru a crea accente de spațiu în decorul modern și te vei bucura de o încăpere unică și primitoare;
  • Design retro. Stilul vintage și stilul retro se deosebesc prin perioadele la care fac referire. Cu toate acestea, poți integra cu ușurință tapetul vintage printre obiectele decorative retro.
  • Design clasic. Modelele vintage cu inserții florale sunt ideale pentru a-ți decora camera în stil clasic. Alege țesături dantelate sau cu broderie pentru a păstra echilibrul stilistic.

Idei de amenajare bucătărie cu tapet în stil vintage

Bucătăria este camera pe care toți membrii familiei o adoră. Amenajarea acesteia cu tapet în stil vintage o va transforma într-o adevărată operă de artă.

Știm că există foarte multe variante, iar decizia poate fi foarte grea. Din acest motiv noi ți-am pregătit câteva sugestii care să te ajute să cumperi cel mai potrivit model de tapet în stil vintage:

  • Alege un model cu inserții florale pentru o bucătărie primitoare. Dacă îți dorești o cameră cu un ambient relaxant și liniștitor, optează pentru un tapet floral, cu nuanțe calde. Asortează fața de masă cu tapetul și te vei bucura de o atmosfera desăvârșită a anilor `
  • Folosește tapet cu modele arhitecturale pentru un ambient plin de mister. Arhitectura a conturat istoria și continuă să o facă și în prezent. Din acest motiv, tapetul cu elemente arhitecturale este cel mai sigur mod de a te transpune în trecut. În plus, aceste modele au un aer original și enigmatic.
  • Optează pentru tapet cu modele abstracte, pline de culoare și magie. Frumusețea acestui stil constă în faptul că este versatil. Astfel că dacă îți dorești o bucătărie elegantă și plină de culoare, tapetul în stil vintage este soluția perfectă. Te bucuri de nenumărate modele originale, menite să te transpună de fiecare dată în lumea pe care o visezi.

Produse în stil vintage

Stilul vintage este foarte apreciat, iar modelele de tapet sunt variate și cu adevărat deosebite. Am pregătit o listă de articole VLAdiLA din care să îți alegi produsul preferat.