Tapet cu forme geometrice

Cele mai noi tendințe în amenajarea unei case nu se mai rezumă doar la alegerea unei lavabile și a mobilei. Astăzi cei mai renumiți designeri recomandă și pun accent pe forme geometrice, culori și modele care dau viață încăperilor.

Tocmai de aceea, tapetul cu forme geometrice a fost foarte apreciat în ultima perioadă și ales pentru decorarea dormitoarelor, livingurilor, băilor sau chiar și bucătăriilor.

De ce să alegi să pui tapet?

Primul și cel mai important avantaj al tapetului este acela că poate fi găsit într-o gamă variată de modele, culori și stiluri. În plus, în ziua de azi vei găsi tapete special create pentru fiecare cameră: dormitor, living, bucătărie sau baie.

Un al doilea avantaj ar fi că economisești timp pentru că se aplică rapid și nu trebuie să aștepți prea mult să se usuce. De altfel, nici nu faci atât de multă mizeria ca atunci când zugrăvești și eviți riscul ca finisajele sau mobilierul să îți fie pătate.

Îl poți aplica pe orice fel de material (pereți deja vopsiți, beton, cărămidă) și nu necesită reparații ale structurii pe care este aplicat. El poate ascunde micile imperfecțiuni ale pereților.

În cazul în care dorești să schimbi modelul sau să renunți la tapet, acesta se poate înlătura ușor.

Un alt beneficiu ar fi acela că poți comanda atât tapet cât dorești în funcție de nevoile tale, fără să fie nevoie să cumperi o cantitate cu care nu vei avea ce face.

Ultimul aspect pozitiv al tapetului este durata de viață. Cele mai bune tapete pot rezista chiar și 10 – 15 ani, atât timp cât sunt întreținute corect.

Ce să iei în calcul când folosești tapet cu forme geometrice?

Pereții decorați cu tapet cu modele geometrice pot fie să aducă un plus casei și să ofere un aspect deosebit, fie să pună într-o lumină slabă încăperea.  Iată ce vrei trebuie să iei în calcul când urmează să folosești tapet cu forme geometrice în oricare dintre camerele tale.

  • Dimensiunile camerei și efectul pe care vrei să îl obții: de lungire, de lărgire sau de înălțare.
  • Nu îmbrăca toți pereții în tapet pentru că vor crea un efect vizual aglomerat. Alege un singur perete care să fie punctul de interes, în dreptul căruia poți plasa un fotoliu, canapeau sau patul.
  • În cazul băii, nu alege și gresia cu modele geometrice, ci optează pentru un model simplu care să completeze perfect designul.
  • Ține cont de principiul proporțiilor care se referă la combinația optimă dintre culori, forme și texturi. De asemenea, atunci când alegi un perete ca fiind punctul de interes din cameră, nu îl lăsa pe cel din fața lui complet gol.
  • Legătura dintre tapetul ales, stilul camerei și mobilierul este foarte importantă. În general, tapeul cu forme geometrice se potrivește stilului minimalist, abstract sau industrial.

Produse cu modele geometrice

Am pregătit o selecție de produse care ar putea să îți placă pentru a te ajuta să găsești mai ușor modelul favorit.