Sfaturi pentru întreținerea tapetului:

                 Atunci când vine vorba despre decorarea pereților, tapetul rămâne cea mai bună variantă. VLAdiLA vă pune la dispoziție o gamă largă de tipuri de tapet, în culori și nuanțe intense, vibrante sau pale și elegante, cu design-uri clasice, moderne și în special creative, alegerea lor cu siguranță va fi una potrivită pentru locuința dumneavoastră.

                Alegerea tapetului pentru schimbarea decorului într-o incăpere vine cu o serie de avantaje, printre care faptul că aplicarea acestuia pe perete este simplă, rapidă și de mare efect. Aplicarea se face fără foarte mult deranj. Tapetul va oferi un finisaj perfect, fără variații de nuanță a culorilor, modelul tapetului va fi totdeauna mai sofisticat și mai plăcut, decorurile neputând fi niciodată realizabile prin folosirea vopselei sau a varului clasic.

                Pentru a nu se deteriora în timp, tapetul are nevoie de întreținere pentru a rezista mai mult. Cu puțină atenție la întreținere și cu îngrijirea potrivită, tapetul poate rezista ani la rând.

Puteți prelungi viața tapetul dumneavoatră, astfel:

▪️ Pentru ca tapetul să arate „ca nou” cât mai mult timp, este bine să evitați curățarea acestuia, dacă această operațiune nu este cu adevărat necesară.
▪️ Nu „spăla” tot tapetul de fiecare dată când faci curat în casă, așa eviți o învechire precoce.
▪️ Pentru petele de mici dimensiuni, încearcă scoaterea lor fără apă. Folosește o radieră școlară de bună calitate pentru a scăpa de petele de murdărie moderată. În cazul în care radiera nu funcționează, folosește un burete moale umezit în apă călduță, foarte bine stors, pentru a nu uda tapetul excesiv.
▪️ Adăugarea detergentului în apă este necesară doar în cazul unor pete încăpățânate, de grăsime, fructe sau marker, când vei folosi un burete moale umezit în apă călduță, foarte bine stors, cu mișcări ușoare, fără apăsare. Evită detergentul de haine pentru că se dizolvă mai greu și are tendința de a lăsa pete albicioase. Detergentul de covoare sau tapițerii se folosește de asemenea, dar foarte diluat. Înainte de folosire se încearcă într-un colț mai puțin vizibil.
▪️ Orice tip de detergent care conține clor, substanțe detartrante sau particule abrazive nu poate fi folosit pe tapet, indiferent că este vorba de tapet pe suport de hârtie sau pe suport textil. Folosește doar detergenți care nu atacă suprafețele și nu lasă pete, adică detergent de vase, detergent pentru covoare și tapițerii, eventual săpun lichid.

Ce trebuie evitat pentru o viață îndelungată a tapetului:

▪️ Nu pune tapet pe pereții nesănătoși ai locuinței, care au umiditate sau igrasie.
▪️ În cazul în care pereții au mucegai se recomandă tratarea și îndepărtarea acestuia înainte de aplicarea tapetului.
▪️ Dacă tapetul este montat corect nu există riscul apariției mucegaiului sau a altor dăunători.
▪️ Dacă speli tapetul, evită supraumezirea, care poate duce la desprinderea acestuia de pe perete.
▪️ Dacă speli tapetul nu folosi detergenți pe bază de clor sau particule abrazive.

Cu ajutorul acestor sfaturi simple de îngrijire a tapetului, acesta va persista mult timp în casa dumneavoastră, asigurând o atmosferă plăcută și un design unic 🙂