Colectia de tapet Fine Lines

Colecția de tapet Fine Lines

Colecția Fine Lines – artă, ludism și rafinament. Procesul creativ ne-a ghidat, de data aceasta, către o tematică bogată în referințe din lumea artei clasice, dar în același timp jucaușă și excentrică.

Am decis să scoatem în evidență, ca puncte focale ale modelelor, elementele ce reprezintă schela oricarui design – liniile. Am compus un amalgam de pensulații fine, linii de creion și hașuri clasice, dar și tușe intense de marker sau pasteluri texturate.

Paleta de culori, complementară liniilor, evidențiază manifestul artistic fară să eclipseze elementele principale. Printre nuanțele folosite regăsim culori precum gri-bej, gri argilă, nuanțe de in si Chamois, cu accente de bleumarin, galben muștar sau verde mentă.

Ne-am lăsat purtați de valul creativității și am admirat cu o curiozitate copilărească operele artiștilor de renume precum Picasso, Jean Cocteau, Georges Braque, Matisse, Basquiat sau Mondriane. Ne-am imaginat o briză, o perdea ale cărei falduri ascund șoapte rătăcite și o cutie muzicală ce doinește note discordante dar unduioase.

O rază de soare leneș de după-amiază se ivește prin crăpătura celor două uși franceze cu rame vechi, îngălbenite, și se așterne pe covorul de in țesut, trecut prin sute de nopți albe și dimineți răcoroase. Un vis. O feerie. O fantezie.

casa de tapet vladila fine lines

Tapet Bistrot

Într-o plimbare de seară, pe străduțe întortocheate, te regăsești în fața unui mic Bistrot. Nu are un nume, dar toată lumea știe să îl găsească, ca printr-un vis.

Farfuriile pe care le zărești prin geam sunt artă – reflexia unui trecut grandios, purtat în contemporaneitate. Mirosul și muzica te învăluie imediat ce deschizi ușa și te simți că într-o altă eră.

Micul local își dezvăluie farmecul iar atmosfera din jurul tău e una pe care o regăsești, parcă prin prisma unei fotografii vechi.

Modelul Bistrot reprezintă o interpretare ludică, naivă a unei atmosfere dansante prețioase. O serie de personaje antropomorfe, conturate în linii fine, se întrepătrund, dând iluzia unui local plin de zumzet, plin de viață și de conversații despre tot și nimic în același timp. Este un design sensibil, care iese în evidență prin poveste și prin suplețea liniilor.

Paleta de culori este una neutră, având un fundal bej texturat, cu mici accente de galben muștar și roșu. Modelul este unul ce se pretează atât unui design contemporan, datorită nuanțelor delicate, cât și într-un interior mobilat în stil classic, pentru a aduce o notă jucăușă.

Tapet Oscar

Colecția Fine Lines reprezintă pentru noi un apel la creativitate – la un spirit naiv și jucăuș, dar, în același timp, care se inspiră din arta modernă, din mondenitate, și care tinde spre un stil de somptuozitate contemporană. Spiritul abstract al modelului Oscar vine ca un ambalaj al unei intrigi cinematice.

Liniile, în aparență haotice, conturează o viziune animată și colorată. O forfotă încinsă, un zumzet de voci amalgamate, un melanj de sentimente puternice, de curiozitate, de extaz și de emoție. Figurile antropomorfe se contopesc și se transformă cu fiecare privire aruncată.

Designul are ca inspirație o scenă dinamică, cu forme expresioniste; o paletă de culori bogată dar echilibrată, cu nuanțe de verde salvie prăfuit și galben muștar, cu accente de roșu, totul pe un fundal gri bej texturat. Stilul în care a fost abordat acest model face că desenul să pară pictural, ca o murală ilustrată în pasteluri.

Tapet Rumors Beige

Zumzet și energie. Șoapte, conversații, șuete. Rumors este un design ce atrage priviri prin jocul de linii și culori.

Întrepătrunderile dintre acestea dau senzația de mișcare și de profunzime, iar povestea lui îl animă și ii dă viață. Modelul ilustrează un eveniment – printre farfurii alese și băuturi extravagante, se aud zeci de șoapte, de curiozități și de confesiuni, de secrete promise și împărtășite.

Liniile sunt fine și grațioase, iar paleta de culori, deși este în nuanțe neutre, este dinamică și echilibrată. Tonurile de bej și gri colorat intră în contrast cu accentele de negru.

Modelul Rumors este un design contemporan, potrivit unui spațiu modern, cu energie și caracter. Te invită la dans și voie bună și aduce un aer de lux contemporan.

 

 

coloana fine lines

Colecția de tapet Fine Lines

Colecția sărbătorește complexitatea lucrurilor simple. Linia, schela oricărui design, prin simplitatea și delicatețea ei, se transformă și se reinventează cu fiecare variațiune.

Am ales să ne axăm pe o paletă de culori neutre și să scoatem în evidență modelele acestei colecții prin contur și schiță.

Ne-am inspirat din bogăția de detalii și înflorituri ale stucaturii ornamentale: un element arhitectural alegoric în ceea ce privește designul clasic, plin de istorie și de nuanțe luxuriante, fiind adesea folosit în amenajările interioare nobile.

Prin simplitatea unei schițe am ales să punem în valoare acest element remarcabil atât prin statutul său nobil cât și prin procesul artizanal și rafinat prin care este creat.

Modelul Stylograph Stucco a fost conturat cu gândul de a înnobila tavanul unei încăperi al cărei design se inspiră din clasic, trecând ușor printr-un filtru contemporan. Piesa centrală, schița fină a unei stucaturi grandioase are ca fundal o textură asemănătoare cimentului – ilustrând armonios asocierea celor două stiluri.

Fundalul texturat se remarcă prin micile detalii realiste, prin neregularitate și crăpături, însă nu acaparează motivul central. Stucatură, deși este conturată într-un stil foarte delicat, este pusă în valoare de contrastul dintre detaliile sale rotunjite, armonioase și fundalul cu aspect rigid.

Colecția de tapet Fine Lines își are locul într-un design interior curios și colorat – ca și personalitate, ce exprimă originalitate și creativitate.

Modele precum Belle Richesse, Cherubin Stucco sau Brindille Stucco sunt perfecte pentru un interior de inspirație clasică, cum ar fi Baroc sau Chippendale. Au la bază schițe, stucaturi trasate delicat și texturi fine, pierdute.

Pentru stiluri contemporane precum Bauhaus, Art Moderne sau Eclectic, am creat o selecție de modele mai jucăușe, mai visătoare și fanteziste, precum Concerto, Antropomorphic sau Bistrot, cu linii spontane, accente de culori efervescente și elemente inspirate dintr-o închipuire de miez de noapte.

Longevitate, eternitate, dragoste – Glicină, sau Wisteria, este o floare bogată în istorie și simbolism. Este o floare care poate să trăiască mai mult de 100 de ani, care umbrește și ocrotește generații întregi și le aduce bunăstare.

Prin longevitatea și abundența ei, Glicină ilustrează puterea de a trece peste momente grele și de avea speranță, cât și expansiunea continuă a conștiinței umane în contrast cu disciplina de a nu te rătăci în aceasta.

Având semnătură creativă a colecției Fine Lines, modelul Glycine Pointe are un design finuț, delicat, de data aceasta cu inspirație clasică.

Povestea acestui model vine din suprapunerea unui ornament tip Stucco cu ramurile jucăușe și abundente ale unei glicine. Stucatura este un element architectural clasic, care înnobilează acest design, având un contrast armonios cu coroana înflorită și îmbelșugată a glicinei.

Designul are un fundal neutru, care scoate în evidență detaliile schiței și finețea liniilor. Compoziția este echilibrată, armonioasă, având un fir narativ simplu dar cuprinzător: glicina care, cu ramurile sale stufoase, prospere și încărcate de simbolism pozitiv, îmbrățișează și împodobește cornișele și stucaturile rafinate, și creează un moment delicat și intim.

Otto – un scenariu ludic, animat prin prisma unei perspective dramatice. Un personaj teatral, al cărui personalitate absurdă este conturată de linii ușor tremurate, sincere, accentuate, pe ici, pe colo, de umbre dezordonate. Otto reprezintă o parte din spiritul colecției Fine Lines – partea sa pierdută în gânduri, partea care se lasă purtată de valul creativității naive care găsește artă din sentiment și vis.

Designul, deși are ca un al doilea element principal o perspectivă severă, are un caracter inocent și plin de candoare. Liniile sunt delicate prin imperfecțiunea lor, iar contrastul dintre fundalul ce se aseamănă unei file de hârtie învechite și accentele de negru tăciune oferă modelului spațialitate.

Este un model potrivit pentru o varietate de tipuri de design interior – fie clasic, contemporan sau transitional. Poate fi punctul focal al unui interior cu linii simple, curate, decorat minimalist sau poate fi o piesă perfectă pentru un puzzle maximalist. Paleta de culori este neutră, non-invazivă, accentul fiind dat în principal prin compoziție și poveste.